مخالفت امنیتی‌ها با خروج تندیس سلیمانی از ورزشگاه؛ «ایدئولوژی در مقابل ورزش و مردم»

دستور مدیران ای‌اف‌سی برای لغو بازی نشان می‌دهد که اکنون احتمال سه‌-صفر اعلام شدن مسابقه به سود تیم عربستان و محرومیت باشگاه سپاهان از میزبانی دیگر دیدارهای آسیایی زیاد خواهد بود

یکی از خبرنگاران ورزشی در اصفهان، به ایندیپندنت فارسی گفت که مدیران باشگاه فوتبال الاتحاد عربستان، روز یکشنبه، نهم مهر و یک روز پیش از موعد مسابقه با سپاهان، از مسوولان باشگاه اصفهانی خواسته بودند در راستای احترام به قوانین فیفا در ممنوعیت وجود شعارها و علائم سیاسی، مجسمه قاسم سلیمانی، فرمانده کشته‌شده سابق نیروی قدس را از کنار زمین چمن ورزشگاه نقش‌جهان حذف کنند، اما این درخواست با مخالفت مسئولان امنیتی و مقامات سپاه پاسداران در اصفهان مواجه شده است.

این خبرنگار گفت که مدیران فولاد مبارکه سپاهان تصمیم داشتند در ابتدای مسابقه، مراسم احترام بازیکنان این تیم به تندیس قاسم سلیمانی را برگزار کنند که این تصمیم نیز با مخالف ناظر ای‌اف‌سی لغو شده است.

تصمیم‌هایی جنجالی مدیران امنیتی و نظامی استان اصفهان و همچنین محمدرضا ساکت، مدیرعامل باشگاه سپاهان اصفهان به‌عنوان نیروی تحت امر مدیران سیاسی منجر به انصراف تیم پرستاره الاتحاد عربستان سعودی از حضور در زمین مسابقه و تصمیم ناظر کنفدراسیون فوتبال آسیا برای لغو بازی شد.

محمدرضا ساکت نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران، بدون نام بردن از قاسم سلیمانی، درخواست باشگاه الاتحاد برای خروج این تندیس از ورزشگاه را «خارج از عرف و غیرورزشی» خواند و گفت امکان عملی شدن چنین درخواستی در مقابل دیدگان ۵۰ هزار تماشاگر وجود نداشت. او توضیح نداد که دلیل نصب مجسمه فردی که برخی گزارش‌ها و مقامات آمریکایی او را با «اقدامات تروریستی» مرتبط کرده‌اند، در محل بازی‌های بین‌اللملی فوتبال و عرصه ورزش چیست.

همچنین خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، در تحلیلی با دفاع از نصب تندیس قاسم سلیمانی در ورزشگاه، پرسید: «آیا سیاسی کردن مسابقه، حرکتی از سوی عربستان به منظور نزدیکی به صهیونیست‌هاست یا اسراییل از طریق نفوذ در تیم الاتحاد دنبال ایجاد جنجال در روابط است؟» این درحالی است که یکی از خبرنگاران عربستان سعودی  می‌گویند، این طرف ایرانی بود که برخلاف قوانین فیفا، مسائل سیاسی را وارد فوتبال کرد.

عبدالرحمن مشباب، خبرنگار الریاضیه در گزارشی که در سایت این رسانه منتشر شد، به نقل از یک منبع در ای‌اف‌سی اعلام کرد که لغو مسابقه الاتحاد و سپاهان به دستور اسلام‌اف دولتمند، ناظر بازی رخ داد. او در تماس با مقامات کنفدراسیون فوتبال آسیا، آن‌ها را در جریان مخالفت مقامات جمهوری اسلامی و  محمدرضا ساکت  با خروج تندیس قاسم سلیمانی قرار داد و با تایید ای‌اف‌سی، بازی را آغاز نکرد. اکنون احتمال سه‌-صفر اعلام شدن نتیجه این مسابقه به نفع تیم الاتحاد وجود دارد.

در این گزارش آمده است که تصمیم برای لغو یا به تعویق افتادن مسابقات فوتبال، معمولا به دلیل وقوع شرایطی غیرعادی مانند زلزله، سیل یا «وجود عبارات سیاسی، نژادی و مذهبی» رخ می‌دهد.

پیش از این، مقامات وزارت خارجه عربستان سعودی در سفر به تهران، با نصب تصویری از قاسم سلیمانی بر دیوار اتاق کنفرانس وزارت خارجه جمهوری اسلامی مخالفت کرده بودند و برای نشست خبری به اتاق دیگر این ساختمان رفتند.

در همین حال بخش وب‌سایت عرب‌نیوز با انتشار ویدیویی از پرتاب سنگ به اتوبوس حامل بازیکنان و کادر فنی تیم الاتحاد در هنگام خروج از ورزشگاه نقش‌جهان اصفهان، نوشت: «باشگاه سپاهان سعی کرد از یک مسابقه برای تبلیغات سیاسی استفاده کند.»

اما هواداران باشگاه سپاهان، دوشنبه‌شب پس از اطلاع از تصمیم مدیران ورزشی و سیاسی در اصفهان و لغو مسابقه، با سر دادن شعارهایی مانند «ایران که شاه نداره، حساب‌کتاب نداره»، «رضاشاه روحت شاد» و «فوتبال با سیاست، نمی‌خوایم نمی‌خوایم» از ورزشگاه خارج شدند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کنفدراسیون آسیا، پس از دستور به لغو بازی سپاهان و الاتحاد، با صدور بیانیه‌ای‌ اعلام کرد: «این بازی به دلیل اتفاقات غیرمنتظره لغو شد. کنفدراسیون بر تعهدش به تضمین امنیت بازیکنان، داوران، هواداران و همه افراد درگیر در مسابقات تاکید می‌کند و موضوع پرونده به کمیسیون‌های مربوطه ارجاع خواهد شد.»

نکته‌ای که برخی علاقه‌مندان به فوتبال در ایران، در شبکه‌های اجتماعی به آن اشاره کرده‌اند، این است که در مسابقه هفته گذشته تیم‌های پرسپولیس و النصر عربستان در تهران، هیچ تصویر یا تندیسی از قاسم سلیمانی در ورزشگاه آزادی استفاده نشد و احتمالا مدیران باشگاه پرسپولیس نسبت به عواقب این کار آگاه بودند. اما به‌نظر می‌رسد مدیران باشگاه فولاد مبارکه سپاهان به همراه مقامات امنیتی استان اصفهان تلاش داشتند در جهت جلب رضایت بیشتر مقامات ارشد نظام جمهوری اسلامی سیاست را بیش از پیش وارد فوتبال ایران کنند.

مدیران فولاد مبارکه اصفهان که سال گذشته پرونده فساد مالی ۹۲ هزار میلیارد تومانی آن‌ها رسانه‌ای شده بود، در فصل جاری لیگ برتر ایران ریخت‌وپاش مالی گسترده کردند تا با کسب عنوان قهرمانی در لیگ برتر ایران و صعود به مراحل حذفی در لیگ قهرمانان آسیا، روی عملکرد پرانتقاد خود سرپوش بگذارند. اما اعتراض سایر تیم‌های ایرانی به عبور سپاهان از سقف قراردادهای قانونی که منجر به کسر ۴ امتیاز از این تیم در جدول رده‌بندی لیگ برتر شد. در کنار فاجعه مدیریتی تازه که احتمالا به سه-صفر اعلام شدن بازی به سود حریف و محرومیت‌های انضباطی ختم خواهد شد، بار دیگر کیفیت عملکرد محمدرضا ساکت با سابقه خدمت در سپاه پاسداران و دیگر همکارانش را به چالش کشیده است.

از سوی دیگر و درحالی که پرسپولیس تهران در هفته اول لیگ قهرمانان آسیا نتوانست روی زمین چمن ناهموار ورزشگاه آزادی تهران نمایشی قابل قبول ارائه دهد و دو بر صفر به النصر باخت، آن‌ها شامگاه دوشنبه با بازی تماشایی روی زمین چمن حرفه‌ای و هموار ورزشگاه قطر، تیم قدرتمند و پرستاره الدوحیل را با یک گل شکست دادند، تا باز هم پیامدهای ناشی از ورود سیاسیون و نظامی‌ها به عرصه ورزش ایران که حتی توان آماده‌سازی یک ورزشگاه استاندارد را هم ندارند، به تیتر اول رسانه‌های منطقه تبدیل شود.

مدیرانی مانند مهدی تاج که سطح فوتبال ایران را به جایی رسانده‌اند که حالا تیم امید از تیم درجه سومی هنگ‌کنگ در بازی‌های آسیا شکست می‌خورد و حذف می‌شود، یا محمدرضا داورزنی که تیم والیبالش از اوکراین هم می‌بازد و رویای حضور در المپیک را به امری محال تبدیل می‌کند. مدیرانی که به دلیل ارتباطات نزدیک با دستگاه‌های امنیتی و نظامی، به‌نظر نمی‌رسد عمر ماندگاری‌شان در ورزش ایران به‌زودی به‌ پایان برسد.

بیشتر از فوتبال